Finanțare europeană pentru asistența persoanelor cu handicap grav

0
635

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galaţi a obţinut finanţare pentru înfiinţarea unui centru de cazare de tip Respiro destinat persoanelor adulte cu handicap grav.

“Este un proiect care vine în sprijinul persoanelor adulte cu dizabilităţi şi a persoanelor care le îngrijesc. Va fi astfel creat un mediu sigur de îngrijire, în care persoanele adulte cu handicap grav vor putea fi cazate temporar, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile dintr-un an calendaristic, în cazul în care asistenţii personali sau aparţinătorii acestora au probleme medicale, de ordin personal sau au nevoie de o perioadă de odihnă. Centrul va fi dotat cu tot ce este nevoie pentru îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilităţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Persoanele internate în acest centru vor beneficia de servicii individualizate de îngrijire, precum şi de asistenţă medicală, consiliere psihologică sau programe de recuperare medicală. Centrul va putea asigura supraveghere şi îngrijire personală pentru cel mult patru beneficiari în acelaşi timp.

Valoarea proiectului este de 607.000 de lei, din care 552.000 reprezintă finanţare nerambursabilă prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, iar 55.200 contribuţia solicitantului. În cadrul acestui proiect va fi achiziţionat un spaţiu care va fi dotat şi utilat conform normelor în vigoare.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + thirteen =