Festivalul Naţional de Comedie continuă

0
823

În cea de-a şasea zi, Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi continuă. Potrivit organizatorilor, astăzi, în prima parte a zilei, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Sala Studio, se desfăşoară conferința „ACTORUL ȘI POVESTEA SA”, susţinută de actorul Nicu Mihoc, director artistic al Companiei „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș (Intrarea liberă). “Ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Sala Mare – TEATRUL DE STAT CONSTANȚA prezintă spectacolul „BILLY ȘCHIOPUL”, de Martin McDonagh, regia: Vlad Massaci. Spectacolul este în concurs. În distribuție: Nicodim Ungureanu, Vlad Lință, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco. SINOPSIS – Se întâmplă pe micuța insulă Inishmaan, parte a arhipelagului Aran din vestul Irlandei, comitatul Galway, într-o comunitate de oameni săraci, care seamănă foarte mult cu zonele rurale de la noi. Localnicii sunt scoși din ritmul monoton al existenței lor lipsite de orice evenimente de sosirea, pe una dintre insulele din vecinătate, Inishmore, a unei echipe de filmare de la Hollywood, pentru a realiza un documentar. Orfanul schilod Billy, crescut de două mătuși – Kate și Eilleen -, încearcă să obțină și el un rol în film, la fel și tinerii din Inishman, Helen și fratele ei Bartley. Spre surprinderea tuturor, după ce îl convinge pe Babbybobby să îl ia în barcă pentru a-l duce la casting, Billy este cel ales să joace în film. Billy vrea să plece, să evadeze, este dispus să facă orice pentru asta. Visul american, mirajul Hollywood-ului îl atrag, iar plecarea este singura cale de a scăpa de batjocura celor din jur pentru handicapul său.

Durata: 2 h (fără pauză), Preț bilet: 42 de lei

Mâine (joi, 10 octombrie 2019), în cea de-a șaptea zi a Festivalului Național de Comedie de la Galați, programul este următorul: Ora 14:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Sala Studio – ATELIER DE TEATRU – partea I – Susține: prof.univ.dr. Adrian TITIENI, președintele onorific al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București (Intrarea liberă)

Ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Sala Mare TEATRUL „SICĂ ALEXANDRESCU” BRAȘOV prezintă spectacolul „PRINS ÎN PLASĂ”, de Ray Cooney, regia: Cristian Ioan. Spectacolul este în concurs. În distribuție: Mihai Bica, Mihai Giurițan, Gabriela Butuc, Ligia Stan / Carmen Moruz, Vlad Pavel / Tudor Hurmuz, Claudia Suliman, Gabriel Costea.
SINOPSIS Britanicii sunt cunoscuți pentru umorul sec, însă se pare că scriitorul Ray Cooney a reușit să surprindă infidelitatea unui bărbat cu foarte mult umor spumos. Comedia este despre un șofer de taxi din Londra, John Smith, bigam, cu două vieți și un program foarte precis pentru a jongla cu cele două soții, o nevastă în casa din Streatham și o altă soție în Wimbledon. „Două ore, publicul va avea ocazia să uite de absolut tot ce înseamnă mici sau mari probleme. Să vină pentru că este sănătos și benefic pentru orice om să râdă în hohote. Nu este un spectacol cu care o să luăm premiul UNITER, însă e un spectacol care va fi extrem de bine primit de public, și dacă va fi și bine gestionat de către teatru, ani de zile îl vor juca! Am pus spectacolul acesta și la Nitra, un oraș din Slovacia, într-un teatru mare, și l-au jucat de 178 de ori! Teatrul Mic din București unde am pus în scenă „Bigamul”, l-a jucat timp de 10 ani!”, spune regizorul Cristian Ioan.
Durata: 2 h 10 min
Preț bilet: 52,50 de lei

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve + seventeen =