Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou. Invitat special, Gheorghe Turda

0
789

Consiliul Județean Galați și Centrul Cultural „Dunărea de Jos” invită gălățenii și în acest an, la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”, în zilele de 17-18 decembrie,  eveniment de tradiţii româneşti autentice care își propune valorificarea datinilor şi obiceiurilor de Crăciun şi Anul Nou din localităţile cu potenţial folcloric din regiunile istorice ale țării, dar și din zona de sud a Moldovei.

Ajuns la a XXXI-a ediție, festivalul reunește ansambluri folclorice din țară (Botoșani, Maramureș, Olt, Brașov, Bistrița, Suceava, Neamț, Gorj, Bacău, Vaslui), din județul Galați și din Republica Moldova și  aduce în fața gălățenilor obiceiurile dragi specifice sărbătorilor de iarnă: Pluguşorul, jocul cu măşti, urşii şi capra, urăturile și colindele de altădată.

Partenerul Consiliului Judeţean Galaţi şi al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” în organizarea Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Tudor Pamfile”  este  ca de fiecare dată, Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Evenimentul va debuta pe 17 decembrie, la ora 15:00, cu o paradă a portului popular tradițional, colinde și urătură, pe esplanada Sălii Sporturilor și apoi va continua cu un spectacol de tradiții și obiceiuri de iarnă, cu participarea Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului” și a Corului „Camerata Juventus”, prezent cu un concert de colinde. Invitatul special al evenimentului este cunoscutul interpret de muzică populară Gheorghe Turda.

Intrarea la spectacol este liberă, iar cei care doresc să beneficieze de loc își pot ridica   invitația de la sediul nostru, din strada Domnească nr. 61.

Dumnică, 18 decembrie, de la ora 12:00, festivalul va continua pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale, unde va avea loc colindarea ierarhului locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, a oficialităților, dar și a gălățenilor prezenți la Sfânta Liturghie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.