Festival de artă urbană, pentru prima dată la Galați

0
959
Artiști recunoscuți la nivel național și internațional transformă luna aceasta mai multe spații din Galați, zone care sunt regenerate și capătă astfel un plus de valoare”, anunță primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Orașul nostru găzduiește astfel, pentru prima dată, un festival de artă urbană, ititulat ”Htag Festival”, al cărui temă este ”Hope” și este organizat de Asociația Innovation Education Lab, cu sprijinul Primăriei Galați.
Pentru prima oară, orașul nostru găzduiește un festival de artă urbană în cel mai adevărat sens al cuvântului. Artiști recunoscuți la nivel național și internațional transformă luna aceasta mai multe spații din Galați, zone care sunt regenerate și capătă astfel un plus de valoare. Artiștii stradali realizează picturi murale de mari dimensiuni absolut spectaculoase.
Htag Festival este organizat de Asociația Innovation Education Lab, susținut de municipalitate și are tema „Hope”. Și sigur că ne dorim ca acest proiect să devină tradiție”, declară primarul Galațiului.
Edilul a postat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini cu blocuri și câteva zone ale orașului cărora artiștii le-au dat viață prin pictură și culoare ori care sunt în plin proces de transformare.
Coordonatorul proiectului este artistul Cristian Scutaru, un gălățean pasionat de arta urbană, care a pictat, în urmă cu doar câțiva ani, un zid al unei unități de învățământ din Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.