Febra Galbenă: Scarlat beleşte ciobanii de banii pentru lână

0
861

Din ciclul Febra Galbenă. Sigur, ceea ce vom povesti mai în jos pare de râs, dacă n-ar fi de plâns.

Există la Ministerul Agriculturii un secretar de stat numit George Scarlat. Dacă  nu vă spune nimic numele individului, vă reamintesc faptul că în mandatul 2012-2016 a fost deputat, demnitate pe care a ocupat-o pentru că făcea cei mai buni mititei la Hanu Conachi şi deţinea singurul abator autorizat pentru sacrificarea mieilor din judeţ.

În plus, s-a remarcat în campania electorală de la acea vreme cu un flayer trucat în care poza alături de IPS Casian.

Ca deputat lingea clanţa şi depozita florile pe care le primea Alina Gorghiu în scurta perioadă cât aceasta a fost lider PNL.

Revenind la subiect, după ce Stângă s-a dedulcit la mititeii lui Scarlat şi la momiţele de la abator, insul a apărut ca secretar de stat la Ministerul Agriculturii.  Şi aici, ce-a zis: Hai să fac o pandemie de lână! Şi i-a lăsat pe ciobani fără Programul de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii. Sigur titulatura e naşpa de greoaie, dar era pentru a-i încuraja pe oieri. Ca atare, ciobanii au rămas fără banii pe lână.

”În ultima săptămână am tot vorbit la telefon cu mai mulți crescători de ovine din mai multe zone(sic!!!) și m-au întrebat ce se întâmplă cu programul de ajutor de minimis pentru lână. Vreau să îi anunț că mâine va pleca din cadrul Ministerului Agriculturii către celelalte ministere avizatoare o Hotărâre de Guvern pentru abrogarea HG-ului 500 prin care s-a desfășurat acest program de minimis. Mai concret, nu vom mai da banii pentru lână”, i-a bucurat Scarlat pe ciobani.

Ba mai mult, liberalul zbanghiu îi minte pe oieri că banii care fuseseră alocați în acest program vor fi suplimentați și vor intra în buzunarele fermierilor sub o altă formă, dar nu ştie cu ce sumă!!!!.

”Vreau să îi liniștesc pe fermieri că banii care au fost prinși în program, 14,5 milioane de lei, îi vom da tot pentru ei și chiar vom încerca să suplimentăm acest buget și să dăm la toți, pentru că din acest program nu beneficiau toți crescătorii de ovine. Încercăm pe schema cu ANT-ul, nu știu cât va fi, dar vom da un sprijin pentru toți crescătorii care au animalele înscrise la APIA”, a clipit languros din gene, George Scarlat.

Credem că orice comentariu este de prisos.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 6 =