Febra Galbenă: continuă dihonia Dobre-Stângă

0
752

Ultimele zile au consfinţit că Mercur a încălecat Luna şi din împerechere au zămislit Febra Galbenă. Febra Galbenă orchestrată de dirijorul Ghinion (alias Iohannis) şi menestrelul Sică (alias Orban sau Ludovic întâiul). Sigur, se pot spune multe despre intrarea în scenă a noului Guvern păstorit de Ghinion şi de sluga Sică, dar ne vom rezuma doar la a spune că după câteva zile de văicăreli, dând vina pe greaua moştenire pesedistă, e vremea să se apuce de treabă şi să demonstreze că la prima moţiune de cenzură este capabil să treacă din nou în Opoziţie. Ha, ha, ha (citat din Iohannis).

Dar, să revenim la oile noastre: continuă dihonia dintre Dobre şi Stîngă. Luni, la votul pentru învestirea simulacrului de Guvern emanat de Febra Galbenă, Stângă a fost investit de Sică cu un rol foarte important. Să citească de la microfon lista cu senatorii care trebuiau să voteze. Aşa de bine s-a achitat de misie, încât la sfârşit l-a luat pe după umeri, drăgăstos, pe Menestrel, şi i-a şoptit, languros: ,,Sică, ai grijă ca Dobre să fie trecut pe linie moartă. Îmi face numai belele. Uită unde pe unde se află. Deunăzi, mi-a reproşat că l-am evacuat din sediu şi l-am trimis să ţină audienţe pe la Căcăciosu lângă Grădina Publică. Nu e adevărat. Dobre chiar susţine că acolo e sediul PNL. Nu se mai poate. Doar Toader mai vine pe lângă el, dar are o scuză: PDL nu a avut niciodată sediu”. Sică şi-a aruncat ochii peste cap, a la Marlyn, şi i-a promis că va studia problema. Între timp, deşi votul se terminase, s-a proptit şi Dobre în faţa urnelor cu bilele la vedere şi a decis: bila albă în urna neagră şi invers…

După câteva zile, adică miercuri, la Brăila, mare miting mare în cinstea lui Ghinion. Lume multă, penelişti deloc, doar trei de la Galaţi: Dobre, Stângă şi Bacalum, ultimul aflat în concediu maternopaternoinfantil. Şi aici surpriză! Vine Ghinion. Doar câţiva fruntaşi liberali, în frunte cu Rareş Bougdan, au onoarea să îl întâmpine. Printre ei, Dobre. Stângă a rămas în sală. Încep cuvântările. Dobre vorbeşte în numele Galaţiului. Îl laudă pe Ghinion cu atâta sârg, că glasul începe să îi tremure, ochii să i se umezească, iar babele din sală se vindecă de incontinenţă urinară, moşii de prostată, şi tinerii trag pe nas. Ghinion îl îmbrăţişează şi-l aşează de-a stânga (sic! Stângă) lui, în timp ce junele George a fost plasat undeva la coada vacii (vezi foto).

După trei zile, dihonia Dobre-Stângă are uu scor egal. Acum, urmeză lupta pentru prefect.

Dobre îl vrea pe Panaitescu, fost prefect şi prefect interimar între 2008-2009, subprefect între 2012-2014, prefect între 2016-2017. Când nu a fost prefect, s-a mulţumit cu ,,biata” funcţie de inspector guvernamental. Interesant este că dacă Dobre va avea câştig de cauză, Panaitescu revine la conducerea Prefecturii Galaţi, instituţie cu care se judecă în instanţă pentru că, deh, ar fi fost dat afară în mod samavolnic. Habar n-are că nu Prefectura l-a dat afară ci Guvernul. Te ia febra galbenă, nu alta!

Pe de altă parte, Stângă îl vrea pe Ştefan Vasile, fost şef al Direcţiei Sanitar Veterinare prin 2013. Despre Ştefan sau Vasile, cum vreţi, un confrate din presă a scris la vremea respectivă că nu se poate spune că funcţia de director DSV este o căciulă prea mare pentru el pentru că nu are cap. Ha, ha, ha (citat iar din Iohannis).

Singurul care nu are emoţii este Pechinezul, adică Mihai Manoliu. El rămâne subprefect, pentru că a fost instalat când ALDE era la guvernare cu PSD, iar acum ALDE a votat şi moţiunea de cenzură şi învestirea Guvernului Sică Întâiul.

Ciuma Roşie a murit! Trăiască Febra Galbenă!

Şi un sfat pentru alegători: NU votaţi Ghinion!

Acest text este un pamflet şi trebuie servit ca atare!

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × four =