Fapte bune, cu sprijinul Arhiepiscopiei Dunării de Jos

0
897

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Eparhia Dunării de Jos, în cooperare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, a organizat în această săptămână, cu sprijinul voluntarilor din Protoieria Tecuci o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge. Astfel, 35 de tineri din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci (LTCOR) s-au deplasat la Galaţi, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină. Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină – Galaţi.  “Menţionăm că pe parcursul acestui an, din cadrul Protoieriei Tecuci, 170 de persoane, în special tineri, au venit la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi pentru a dona sânge. Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, continuă la cele două centre Regionale de Transfuzie Sanguină din Galați şi Brăila, până la finele anului 2017, unde sunt programați slujitori şi credincioşi din parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Campania de donare de sânge va continua în Arhiepiscopia Dunării de Jos şi în anul 2018”, transmite Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Marți seara la Teatrul Muzical N. Leonard a avut loc tradiţionala serbare a elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, prilejuită de Sărbătoarea Naşterii Domnului.  Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, evenimentul a fost aşezat sub genericul „Colindăm, Doamne, colind!“. Alături de tinerii seminarişti, pe scenă a urcat şi Corul „Camerata Juventus“, format din tinere fete de la profilul pedagogic din cadrul Colegiului Naţional „Costache Negri” din Galaţi.  În partea a doua a manifestării, elevii claselor primare de la seminar au interpretat colinde şi cântece de stea. La final, bucuria a fost mare, întrucât Părintele Arhiepiscop a urcat pe scenă şi a intrat în dialog cu micii seminarişti, tinerii fiind răsplătiţi de Chiriarhul Dunării de Jos cu dulciuri, iconiţe şi alte daruri.

Tot în cursul zilei de marți, 19 decembrie, la iniţiativa, cu binecuvântarea şi cu contribuţia efectivă ale Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, 20 de copii din localitatea Odaia Manolache, judeţul Galaţi, care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, au primit daruri. Astfel, pe  19 decembrie a.c., cei 20 de copii, însoţiţi de părinţii lor şi preotul de la parohia menţionată, s-au deplasat la un centru comercial din Galaţi unde le-au fost achiziţionate şi oferite copiilor articolele vestimentare noi. Bucuria a fost mare întrucât copiii au avut posibilitatea de a-şi alege singuri hăinuţele, încălţămintea şi jucăriile pe care şi le-au dorit. Impresionate de situaţia acestor copii, angajatele magazinului nu au rămas nepăsătoarea şi au simţit nevoia de a face o faptă bună, oferind copiilor mai multe dulciuri.

Sprijinul acordat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, a continuat şi miercuri, 20 decembrie, în ziua de pomenire a Sfântului Ignatie Teoforul, când o delegaţie de la Centrul Eparhial a mers la Odaia Manolache, la casa uneia din familiile nevoiaşe cu şase copii, pentru a binecuvânta  lucrările de amenajare a unei încăperi, realizate în acest an prin grija Centrului eparhial şi a parohiei Odaia Manolache, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai a acestor copii. Cu prilejul acestei deplasări, celor 20 de copii le-au fost oferite din partea Centrului Eparhial şi alte daruri, constând în cărţi cu poveşti pentru copii, iconiţe şi dulciuri. Ajutoarele pentru amenajarea locuinței și darurile oferite acestor copii se ridică la suma de 14.000 lei, mai transmite Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.