Falsificatori de euro, reținuți la Galați

0
515

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au făcut 5 percheziții domiciliare la mai multe persoane bănuite că ar fi plasat în circulație bancnote falsificate de 50 de euro.

”La data de 14 februarie 2021, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Galați, la locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la falsificarea de valori străine în formă continuată, punere în circulaţie de valori falsificate în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată.  Totodată, au fost puse în executare 4 de mandate de aducere.

 Din cercetări au reieșit indicii că, în perioada august 2020 – ianuarie 2021, membrii grupării ar fi procurat, deţinut şi plasat în circulaţie cel puţin 150 de bancnote din cupiura de 50 de euro falsificate, prejudiciul cauzat, până la acest moment, fiind stabilit la suma de 6.400 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate telefoane și documente cu valoare probatorie”, precizează DIICOT.

Trei  bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului  pentru Acțiuni Speciale și polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 2 =