Facilități fiscale pentru gălățeni! Puteți scăpa de majorările de întârziere la plata taxelor și impozitelor

0
1471

Gălățenii care înregistrează penalități de întârziere la plata taxelor și impozitelor locale pot scăpa de aceste majorări grație unei hotărâri (HCL nr.466 /25.09.2017) care a fost adoptată, luni, de către Consiliul Local la inițiativa primarului Ionuț Pucheanu. Măsura se aplică începând de miercuri (27 septembrie 2017) și până pe data de 30 noiembrie 2017.

„Hotărârea are ca scop atragerea de venituri la bugetul local, precum și respectarea principiului egalității de tratament, respectiv stabilirea în mod nediscriminatoriu a criteriilor și mijloacelor de acordare a facilităților fiscale persoanelor fizice. Prezenta schema se adresează persoanelor fizice care, la data intrării schemei în vigoare și pe perioada derulării ei, au înregistrate în evidențele fiscale și datorează majorări de întârziere bugetului local al municipiului Galați. Scutirea se aplică majorărilor aferente obligaţiilor principale constând în impozite si taxe locale, inclusiv amenzi contravenționale, aflate în sold și stinse integral la data depunerii cererii de acordare a facilității fiscale, prevăzută de prezenta procedură”, spun reprezentanții Primăriei.

Iată care sunt condițiile

Pentru a beneficia de facilitățile fiscale, solicitantul trebuie să depună la Direcția Generală Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale – Serviciul Prelucrarea automată a datelor și Încasare Ghișeu, o cerere prin care solicită acordarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere la plată a impozitelor și taxelor locale, aflate în sold la data depunerii cererii și va efectua plata integrală a obligațiilor principale constând în impozite și taxe datorate bugetului local al municipiului Galați, inclusiv amenzi contravenționale.

După efectuarea plății, se va emite decizia de anulare a majorărilor de întârziere, în două exemplare,  un exemplar fiind comunicat contribuabilului persoană fizică.

Durata schemei

Gălățenii pot depune cereri la Direcția Generală Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale – Serviciul Prelucrarea automată a datelor și Încasare Ghișeu începând de mâine, 27.09.2017. Prezenta schemă se aplică până la data de 30.11.2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.