Fabrică de tractoare din Belarus, în Zona Liberă Galați

0
3639

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a declarat că în Zona Liberă Galați s-ar putea înființa, pe viitor, o fabrică de tractoare (cu piese produse în Belarus), potențială investiție despre care a discutat, astăzi, cu ambasadorul Extraordinar și Plenipotentiar al Republicii Belarus în România, Andrei Grimkievich, aflat în vizită la Galați.

Înaltul oaspete a fost primit, la Prefectura Galați, de către subprefectul Mihai Manoliu, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, vicepreședintele CJ Galați, Gigel Istudor și mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de cultură și ai mediului de afaceri local, discuțiile axându-se pe perspectivele dezvoltarii relatiilor bilaterale. Potrivit Ambasadorul Extraordinar și Plenipotentiar al Republicii Belarus, Andrei Grimkievich, „România este a opta țară din Europa (inclusiv Turcia) cu care Belarus realizează schimburi economice.  Belarus produce și asamblează în România tractoare și are reprezentanțe ale companiilor de tractoare, camioane, autobuze, TIR-uri, cauciucuri, materiale de construcții, echipamente pentru drumuri și infrastructură, produse chimice etc, dar  potențialul relațiilor dintre noi este mult mai mare. Ideea pe care o avem este de a transforma România într-o poartă către Europa pentru Belarus și invers, de a transforma Beralurs, pentru România, într-o poartă de intrare pe  piața Euro-Asia. Și, după părerea mea, județul și orașul dumneavoastră frumoase au toarte oportunitățile în acest sens”.

„Tocmai pentru că domnul ambasador a prezentat punctele forte ale Belarus, eu cred că aici, la Galați, ar putea fi o poartă de acces a produselor fabricate în Belarus și, de ce nu, o eventuală investiție într-o fabrică de asamblare a tractoarelor așa cum cândva a mai existat o idee de genul acesta. De aceea l-am rugat pe domnul ambasador să ia în considerare ideea cu potențialii investitori. Poate că Zona Liberă Galați s-ar preta la o astfel de  dezvoltare, avem aici la Galați și forță de muncă bine pregătită și la Universitatea Dunărea de Jos există o secție de construcții mașini, deci, tot ansambulul acesta ar putea deveni interesant într-o eventuală viitoare colaborare„, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.