Extinderea Galați Shopping City, printre cele mai importante investiții pe piața retailului din România

0
6010

Investițiile de aproximativ 30 de milioane de euro realizate de New Europe Property Investment (NEPI) în extinderea cu 22.000 de metri pătrați a suprafeței comerciale a mall-ului Galați Shopping City este unul dintre cele patru mari proiecte ce vor fi finalizate în cel de al doilea semestru al lui 2017 în sectorul extinderii de spații comerciale destinate retailului. Extinderea Galați Shopping City are loc totuși într-un moment în care livrările de spații comerciale pe piaţa de retail vor fi la un minim istoric al ultimilor 14 ani. Potrivit unui raport dat publicității de compania de consultanţă C&W Echinox, în primul semestru din 2017, în Romania au fost livrate spaţii comerciale noi cu o suprafaţă de numai 9.000 de metri pătraţi, respectiv prima etapă a proiectului Prima Shops din Oradea şi extinderea galeriei comerciale de la Carrefour Braşov. Este o scădere de 87% în raport cu cifrele din prima jumătate a anului 2016, în care în România au fost livrate spaţii comerciale de 69.000 mp. În cel de al doilea semestru al anului va fi livrată o suprafață de 60.000 mp de spații comerciale, printre proiectele importante fiind investițiile de 30 milioane de euro de la Galati Shopping City. „În cea de-a doua jumătate a anului este anunţată livrarea unor spaţii noi de retail cu o suprafaţă cumulată de aproximativ 60.000 mp, respectiv extinderile proiectelor Galaţi Shopping City şi AFI Palace Cotroceni, Râmnicu Vâlcea Mall, precum şi cea de-a doua fază a proiectului Prima Shops din Oradea”, se spune în raportul citat. Se poate spune că investițiile de 30 milioane euro realizate de NEPI la Galați sunt printre cele mai consistente proiecte de dezvoltări imobiliare din anul 2017.

Astfel, nivelul total al livrărilor de spaţii comerciale în 2017 se va situa la aproximativ 70.000 de metri pătraţi. În 2016, în România au fost livrate spaţii noi de retail modern cu o suprafaţă de 237.000 mp. Stocul spaţiilor de retail modern va depăşi până la finalul anului 2017 nivelul de 3,4 milioane de metri pătraţi.

Valoarea totală a tranzacţiilor imobiliare din România a ajuns la 530 milioane euro în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 43% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Potrivit raportului C&W Echinox, piaţa imobiliară este susţinută în special de tranzacţiile cu spaţii comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.