Extindere, modernizare şi dotare cu aparatură performanţă la Policlinica Spitalului “Sf. Andrei”

0
743

Până cel târziu în luna februarie 2022, Spitalul Judeţean “Sf. Apostol Andrei” va avea o policlinică extinsă, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie, datorită unui proiect european cu o valoare de 11,98 milioane lei, din care 10,47 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă iar 213.804 lei – contribuţia Consiliului Judeţean Galaţi. Prezent la conferinţa de lansare a proiectului, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, a vorbit despre importanţa acestor lucrări de extindere, dar şi a dotărilor cu aparatură necesară: “policlinica va fi extinsă cu o nouă clădire, cu trei nivele, va creşte numărul cabinetelor medicale, se vor înfiinţa cabinete pentru specializări pentru care acum nu există spaţii speciale pentru investigaţii în sistem ambulatoriu.  Este unul dintre principalele roluri ale unui Ambulatoriu Integrat de Specialitate, mai ales că de la an la an numărul celor care sunt consultați în Ambulatoriu creste cu câteva mii de pacienți. Doar la Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi au fost realizate peste 110.000 de consultații în 2018. Am lansat oficial proiectul prin care vom extinde Ambulatoriul de la Spitalul Județean de Urgență cu peste 1500 de mp printr-o construcție nouă cu trei etaje, vom moderniza complet spațiul unde au functionat cabinetele medicilor de familie și vom achiziționa echipamente medicale de peste 2,1 milioane de lei. În paralel, avem în derulare proiecte similare și pentru Ambulatoriile de la Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de la Târgu Bujor”.

La rândul său, managerul Spitalului Judeţean, Valentina Dobrea a precizat că “numai în ambulatoriu se acordă 8-9.000 de consultaţii pe lună, având în vedere că şi adresabilitatea este în continuă creştere, mai ales pe oncologie, diabet, urologie sau oftalmologie. Anul trecut, s-au înregistrat în total 11.096 de consultaţii pe oncologie, iar în acest an, pe primul semestru, deja s-au înregistrat 5.977 de consultaţii. Anul trecut, pe diabet, s-au înregistrat 11.698 de consultaţii, pe oftalmolofie – 3.324, pe urologie – 3.493”.

Prin noul proiect european, cabinetele vor fi dotate cu aparatură diversă, nu doar pentru înlocuirea celei existente, foarte vechi, ci şi pentru ca pacienţii să dispună de instrumente inexistente până acum în Policlinică sau în Spitalul Judeţean, precum: ecograf 4D – dotare pentru cabinetul de ginecologie, topograf corneean – pentru cabinetul de oftalmologie, encefalograf computerizat – pentru cabinetul de neurologie etc.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 − one =