Exproprierile pentru Centura Galațiului, în primăvara lui 2021

0
557

Proiectul de modernizare a Drumului de Centură din Galați, investiție derulată de Consiliul Județean (CJ) cu finanțare europeană nerambursabilă de peste 30 milioane de euro, presupune și extinderea șoselei la patru benzi pe un sector pe care, în prezent, se circulă doar pe două benzi. Pentru realizarea acestei etape a proiectului, Consiliul Județean Galați va face exproprieri în zonă. Circa 60 de proprietăți vor fi demolate pentru extinderea Centurii, iar proprietarii vor fi despăgubiți pe baza evaluărilor făcute de experți evaluatori.

Exproprierile propriu-zise vor începe în primăvara anului viitor, astfel încât oamenii să aibă timp să își găsească alte soluții locative pentru mutarea domiciliului sau a sediului de firmă.

”Vreau să fiu foarte clar: exproprierile nu se fac pe timpul iernii. În sezonul rece ne vom ocupa de realizarea întregii documentații necesare pentru despăgubirea proprietarilor, pentru demolarea imobilelor și pregătirea terenului pentru lucrările de extindere. Trebuie făcute evaluări, obținute avize și autorizații și abia după ce este depășită această etapă birocratică vom trece la exproprierile propriu-zise. Până atunci, cei care se află în zona vizată vor fi înștiințați că urmează să fie demolați și vor avea timp să găsească o soluție pentru relocare”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Drumul de Centură din Galați, devenit drumul județean 251 M, se află în plin proces de extindere și modernizare. Centura orașului va fi lărgită la patru benzi pe toată lungimea sa, de aproape 11 kilometri, va fi prevăzută cu un pod suspendat (hobanat), în zona Talcioc, cu iluminat ecologic, trotuare, piste pentru bicicliști, patru sensuri giratorii și separatoare de sensuri. Lucrările sunt programate să se încheie în 2022.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 1 =