Expoziție unică în România, cu fonduri europene

0
760
A fost lansat oficial un nou proiect cu fonduri europene, prin care se va amenaja la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluţă”  din Galați o expoziţie permanentă despre patrimoniul natural al zonei pescăreşti Prut-Dunăre.
Prin această expoziție, vizitatorii vor descoperi ecosistemele din acest areal cu ajutorul tehnologiei: echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare, ochelari de realitate virtuală cu senzori încorporaţi care transpun mişcările în VR şi sisteme de sunet cu efecte speciale.
”Atracţia expoziţiei va fi o instalaţie tridimensională cu nouă locuri. Astfel, vizitatorii vor putea face un zbor virtual deasupra Luncii Prutului şi a Luncii Dunării. Va fi o călătorie aeriană simulată cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală şi a sistemelor automatizate care vor mişca instalaţia tridimensională”, a precizat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.
Valoarea investiţiei este de aproape 1,8 milioane de lei, fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.