Expoziție inedită la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Galați

0
329
Din 13 iulie 2022, la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță” din Galați, va fi deschisă publicului expoziția de fotografie “Afară din apă”, a fotografului Gabriel Șerban, originar din Câmpina.
Expoziția lui Gabriel Șerban cuprinde 16 fotografii realizate în mediul acvatic al amfibienilor sau, mai pe înțelesul tuturor, al broaștelor. Ineditul acestui demers fotografic este că, în succesiunea cronologică a fotografiilor sale, Gabriel recreează, la o scară mică, o călătorie de milioane de ani vechime și anume cucerirea uscatului de către primele vertebrate. Asta pentru că fiecare broască în parte trebuie să recapituleze acest drum anevoios și ancestral în doar câteva săptămâni, trecând prin transformări uriașe, de la ființe complet acvatice, la amfibiile pe care le cunoaștem cu toții.
Pentru a realiza acest demers științific și artistic, în egală măsură, autorul a “adoptat” o pontă de ouă de broască (mai exact aparținând broaștei roșii de munte), dintr-o băltoacă, după care a recreat acasă condițiile naturale din mediul de viață a amfibienilor. Astfel, el a putut controla lumina și apropierea de subiect pentru a surprinde detaliile minuscule dar importante ale subiecților în fiecare zi. Experimentul fotografic a durat șase săptămâni, după care mormolocii rezultați au fost duși înapoi în pădure, unde s-au împrăștiat repede în frunze, lângă băltoaca de unde fuseseră luați.
Rezultatul muncii lui Gabriel Șerban, cu toate etapele de dezvoltare ale amfibienilor, va putea fi văzut la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță” Galați, în perioada 13 iulie – 31 decembrie 2022.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three − two =