Expoziție inedită de ornitologie la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

0
357
Expoziţia temporară „Ornitoloaga sibiană Silvia Stein von Spiess și vânătorii ca păsărari amatori timpurii în prima parte a secolului al XX-lea” se deschide mâine, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” din Galați. Expoziția temporară este organizată în colaborare cu Consiliul Județean Galați, Biblioteca Universitară „Lucian Blaga” Sibiu, Muzeul Național Brukenthal Sibiu și Muzeul de Istorie Naturală Sibiu.
Expoziția prezintă viața și activitatea științifică a ornitoloagei sibiene Silvia Stein von Spiess, precum și rolul vânătorilor în colectarea datelor despre păsări în discuțiile timpurii despre protecția păsărilor și a mediului. Silvia Stein von Spiess a fost o ornitoloagă care a fascinat prin spiritul ei de aventură și entuziasmul pentru înțelegerea vieții păsărilor.
Silvia Stein von Spiess a fost conducătoarea secției ornitologice din cadrul Direcțiunii Vânătorilor Regale până în anul 1937, publicând în reviste de specialitate naționale și internaționale. În anii ’30, pe lângă publicațiile de specialitate, a fost o colaboratoare constantă la Revista “Carpații”, fondată la Cluj în anul 1933. Acolo, împreună cu alți ornitoligi și pasionați de păsări, îndeamnă vânătorii să ajute știința ornitologiei prin semnalarea păsărilor migratoare și inelate, diseminând informațiile științifice despre păsări prin articole scrise în revistă.
Începând cu anul 1950, și-a desfășurat activitatea la Muzeul Brukenthal, unde a făcut cercetări de teren și a publicat în reviste de specialitate românești și maghiare.
Expoziția temporară „Ornitoloaga sibiană Silvia Stein von Spiess și vânătorii ca păsărari amatori timpurii în prima parte a secolului al XX-lea” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până la finalul lunii martie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.