Expoziție de tablouri din oase de peşte la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

0
1067

Începând cu data de 4 iunie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va putea fi vizitată expoziţia de tablouri din oase de peşte „Un artist dunărean”, de Viorel Vasile.

Publicul va putea admira 47 de exponate, reprezentând flori, fluturi, pești sau păsări – toate confecționate din oase de pește.

În vârstă de 61 de ani, fost militar, Viorel Vasile este din Tulcea și a început să facă tablouri din oase de peşte în anul 2017, după un accident în urma căruia nu a mai putut sculpta în lemn.

Materia primă pentru confecționarea exponatelor și-o procură de la un prieten bucătar care îl sună ori de câte ori gătește pește și îi rămân oase.

Viorel Vasile tratează oasele, le fierbe, după care începe „să sculpteze”.  Până acum a făcut peste 620 tablouri, ramele acestora fiind confecționate din materiale reciclabile.

Artistul se află la a doua sa expoziţie personală, în contextul în care până acum a donat mare parte din lucrările realizate.

Expoziţia „Un artist dunărean” va fi deschisă la Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până în decembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.