Expoziţie de icoane dedicată Apostolului românilor

0
933

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei reprezintă un moment de mare bucurie duhovnicească şi prilejul de a desfăşura ample activităţi cultural-educative şi artistice.

În context, în Sala ”Nicolae Mantu” de la Galeria de Artă din municipiul Galaţi, a avut loc vernisajul expoziţiei de icoane: ”Apostolat la Dunărea de Jos”.

La manifestraea cultural-artistică a participat şi Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Ierarhul Dunării de Jos le-a adresat celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare și de apreciere pentru organizarea acestui frumos eveniment.

Evenimentul a reunit laolaltă elevi şi membri ai corpului didactic din cadrul seminarului andreian, oameni de cultură, preoţi, artişti şi credincioşi din municipiul Galaţi.

Expoziţia organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos în parteneriat cu Inspectoralul Şcolar Judeţean Galaţi şi Uniunea Artiştilor Plastici Profesioniţti, filiala Galaţi, cuprinde icoane lucrate de elevi de la Seminarul Teologic ”Sf. Andrei” şi de la Liceul de Arte ”Dimitrie Cuclin”, de studenţii de la Facultatea de Arte şi de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, Secţia Artă Sacră din muncipiul Galaţi.

Ca semn al aprecierii şi încurajării pentru talentul şi pasiunea lor, tinerii iconari au primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, diploma „Tinereţe şi credinţă“, precum şi ale premii.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat şi felicitat pe toţi cei implicaţi în această fructuoasă colaborare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.