Expoziția personală „Dimensiuni”, la Muzeul de Artă Vizuală

0
263
Miercuri, 15 noiembrie 2023, la ora 18.00, Muzeul de Artă Vizuală din Galați are plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției personale „Dimensiuni” Otilia Boeru, ce va avea loc în prezența artistei.
În fiecare zi alternăm de „n” ori mai multe dimensiuni – obiectivă, digitală, imaginară. Uneori acestea se și suprapun/se influențează, ceea ce poate produce, în funcție de conjunctură, idei noi/blocaj, claritate/confuzie – efectele se pot afla în antiteză, dar cu siguranță se plăsmuiește o nouă dimensiune, a contopirilor.
Actuala expoziție oferă un exemplu ce se concretizează al acestui stadiu. Compozițiile prezintă o structură de bază, incluziuni predefinite, percepție reală și virtuală, un work in progress încheiat într-un moment anume de viziunea artistei. Consistența materială este
creată cu elemente „invizibile” – scame, fire de diferite proveniențe, praf, benzi adezive de diverse texturi, suprafețe țesute cu fir textil ce redau impresia unei tușe pictorice.
O trimitere clară către digitalizare este prezentă prin instrumentul „crop”, ce se materializează printr-un fir de sârmă îmbrăcat într-o alternare de fir alb și negru. Dacă programele digitale nu păstrează o urmă a acțiunii, aici procesul are un rezultat opus, această linie oferind densitate în zonele cu inserții, accentuând o mini imagine de
selecție și devenind un aspect esențial, ultimul necesar pentru a contura definitiv compoziția. Practic de la invizibil, devine „subiectul principal”.
Fragmente de realități ce au fost imprimate ușor sub formă de lucrări ce conțin momente efemere suspendate liber, în afara gravitației.
Otilia Boeru este membru din 2007 al Uniunii Artiștilor Plastici din România, doctor în Arte Plastice și Decorative, lector universitar doctor, coordonator al programului de studiu Licență și Master în cadrul Universității Naționale de Arte din București – Facultatea de Arte
Decorative și Design (Departamentul Arte Textile – Design Textil).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.