Explozie urmată de incendiu la Tecuci

0
626
În această dimineaţă, echipajele Secției de pompieri Tecuci au intervenit la o explozie urmată de incendiu în str. 1 Decembrie 1918, nr.74 din localitate.
S-a acţionat cu două mașini de stingere și o ambulanţă SMURD pentru localizarea incendiului, care se manifesta pe 60 mp de acoperiş şi la două camere.
Proprietarul gospodăriei afectate, un bărbat de 53 de ani, avea arsuri pe membrele inferioare, superioare și la nivelul căilor respiratorii. Acesta a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal din Tecuci, urmând sa fie transferat la Spitalul Clinic Judeţean Galați, de către echipajul SMURD.
A fost afectat acoperişul și au fost distruse bunurile din două camere ale locuinței.
Cauza probabilă: acumulare de gaze la o sobă de teracotă cu gaz.
Temperaturile scăzute din ultima perioadă, mai ales pe timpul nopţii, au făcut ca multi cetăţeni să utilizeze mijloacele de încălzire avute la dispoziţie pentru asigurarea confortului termic în locuinţe.
Din păcate, unele persoane recurg şi la instalaţii de încălzire cu improvizaţii, confecţionate în regim propriu.
În majoritatea cazurilor, improvizaţiile, fie că sunt făcute la sistemele de încălzire, la instalaţiile de gaze sau cele electrice, conduc la adevărate dezastre şi tragedii, provocând explozii, incendii, explozii urmate de incendiu sau intoxicări cu monoxid de carbon, care se soldează adesea cu pierderi de vieţi omeneşti, persoane rănite şi pagube materiale importante.
Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente ISU „Gral Eremia Grigorescu” Galati reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri elementare care trebuie respectate înainte de utilizarea sistemelor de încălzire locală:
– verificarea periodică, cu personal autorizat, a instalaţiilor electrice, instalaţiilor de alimentare cu gaze şi instalaţiilor de încălzire centrală, eliminându-se eventualele defecţiuni sau improvizaţii, dacă este cazul;
– sobele şi coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate, şi reparate de persoane specializate şi autorizate;
– zidăria şi tencuiala coşurilor de fum vor fi verificate periodic şi bine întreţinute pentru a nu prezenta fisuri sau crăpături ce ar permite ieşirea în încăperi sau poduri, a gazelor calde, a fumului sau a scânteilor;
– nu se vor depozita în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne,etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;
– în faţa uşiţelor sobelor se va amplasa o cutie metalică sau o coală de tablă de 70 x 50 cm, aceasta asigurând protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului sau lemnelor aprinse, care ar putea determina incendierea materialelor combustibile cu care acestea ar veni în contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.