Exercițiu NATO în Poligonul Militar Smârdan

0
1380

Poligonul militar de la Smârdan (județul Galați) va găzdui în perioada 6 – 23 mai 2021, un amplu exercițiu sub egida NATO, intitulat „Justice Sword 21”.

Aproximativ 2.000 de militari, cu peste 500 de mijloace de luptă, din Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”, unitate de nivel tactic subordonată Diviziei 2 Infanterie „Getica”, se deplasează din garnizoanele Focşani, Galaţi şi Brăila către Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan. La exercițiul militar sub egida NATO, Polonia participă cu forțele și mijloacele tehnice desfășurate în țara noastră, în cadrul Prezenței Adaptate de pe Flancul Estic aliat, din structurile Brigăzii multinaționale NATO de la Craiova.
Exercițiul are ca obiectiv verificarea capacității structurilor participante de a executa acțiunile și măsurile stabilite prin documentele de planificare și modul de realizare a sprijinului acordat de România pentru forțele și echipamentele militare care tranzitează teritoriul național.
La exercițiul de la Smârdan, sunt așteptați să participe marți, pe 11 mai, președinții României și Poloniei, Klaus Iohannis și Andrzej Duda. Vizita Președintelui Poloniei are loc în contextul aniversării a 100 de ani de la încheierea Convenției de Alianță Defensivă între Regatul României și Republica Polonă, semnată la 3 martie 1921, moment simbolic al relației bilaterale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.