Exerciţiu ISU după o poluare accidentală a Dunării

0
1210

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Galaţi a desfăşurat, marţi, un exerciţiu pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unei poluării accidentale pe fluviul Dunărea.

Exerciţiul a durat două ore şi a avut loc în portul mineralier Romportmet Galaţi. La acţiune au participat forţe ale ISU Galaţi cu o ambarcaţiune, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stingere, un echipaj al Poliţiei Judeţene, lucrători ai Agenţiei de Protecţia Mediului, de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, Garda de Mediu şi Căpitănia Zonală Galaţi.

Exerciţiul a fost construit pe trei scenarii în raport de situaţiile tactice create.

Prima situaţie tactică a exerciţiului a presupus scurgerea de combustibil de la o navă, în urma incidentului tone de combustibil ajungând în Dunăre. A doua situaţie tactică a implicat căderea în apă a unui lucrător aflat pe o navă. În timpul acţiunilor de intervenţie, la depozitul de materiale al operatorului economic izbucneşte un incendiu în care ard diverse materiale, această situaţie generând al treilea moment al exerciţiului.

Obiectivul exerciţiului l-a constituit pregătirea şi antrenarea personalului de specialitate, în vederea executării de măsuri si operaţiuni în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă generate de incidente pe fluviul Dunărea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.