Eveniment de informare privind lansarea primului apel de proiecte finanțat prin Danube Region Programme

0
428

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate Națională și Punct Național de Contact pentru Programul Transnațional Dunărea și succesorul acestuia – Danube Region Programme (Programul pentru Regiunea Dunării) 2021-2027 organizează în data de 27 septembrie 2022, la Galați, o sesiune de informare privind lansarea primului apel de proiecte finanțat prin Danube Region Programme.

Acesta este al treilea dintr-o serie de șapte evenimente ce vor fi organizate la Oradea (20 septembrie 2022), Berzasca, jud.  Caraș-Severin (22 septembrie 2022), Galați (27 septembrie 2022), Brașov (4 octombrie 2022), Islaz, jud. Teleorman (6 octombrie 2022), online (11 octombrie 2022) și București (13 octombrie 2022).

Sesiunile de informare sunt adresate potențialilor beneficiari ai programului (autorități publice naționale/regionale/locale, insituții de drept public sau privat, societăți comerciale etc.) și vizează în principal informarea acestora cu privire noul program de cooperare transnațională (Danube Region Programme), precum și la oportunitățile și condițiile de finanțare oferite de primul apel de propuneri de proiecte.

Primul apel de propuneri de proiecte este preconizat a fi lansat la sfârșitul lunii septembrie și are un buget alocat de 91.753.091,38 euro din fonduri Interreg. Acesta se va desfășura în doi pași (depunerea Expresiei de Interes și ulterior depunerea Aplicației), iar Expresia de Interes va putea fi transmisă 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐬𝐟𝐚̂𝐫𝐬̦𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐣𝐮𝐦𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐥𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐.

Temele dezbătute în cadrul acestor sesiuni urmăresc familiarizarea potențialilor beneficiari cu Danube Region Programme, precum și cu termenii și condițiile  Manualului Aplicantului  pentru primul apel de propuneri de proiecte, elaborarea și scrierea proiectelor și aspecte privind acordarea cofinanțării naționale.

Danube Region Programme (Programul pentru Regiunea Dunării) 2021-2027 finanțează proiecte ce privesc integrarea politicilor din domeniile selectate în macroregiunea Dunării, prin proiecte ce beneficiază de un parteneriat transnațional extins, în conformitate cu prevederile comunitare şi în strânsă legătură cu obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Persoanele interesate să participe la eveniment sunt rugate să se înscrie la următorul link: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc8zCi0g3sT3C…/viewform sau printr-un e-mail la adresele: alina.mihalache@mdlpa.ro ori simona.arghire@mdlpa.ro.

Având în vedere faptul că fiecare dintre evenimente dispune de un număr limitat de locuri (50 de pers.), rugăm organizațiile interesate să restrângă participarea la un reprezentant.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × two =