Evaziune fiscală cu aur

0
1219
Aproximativ 6 kilograme de aur au fost ridicate de polițiștii gălățeni, în cadrul unor percheziții care s-au desfășurat la sediile mai multor societăți comerciale din municipiul Galați, bănuite de evaziune fiscală.
„La data de 18 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 9 percheziții domiciliare, în municipiul Galați, la sediile și punctele de lucru a 4 societăți comerciale bănuite că ar fi desfășurat activități de comercializare și prelucrare de bijuterii din metale prețioase, fără a evidenția în actele contabile respectivele operațiuni comerciale.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, circa 6 kilograme de aur și a fost indisponibilizată suma de aproximativ 52 000 de lei”, precizează Poliția Galați.
Din cercetările făcute până în prezent, au rezultat indicii cu privire la faptul că, în perioada 2017 – 2021, cele 4 societăți comerciale ar fi prestat activități de comercializare și prelucrare de bijuterii confecționate din materiale prețioase, precum și servicii de amanet pentru astfel de produse, fără ca veniturile realizate să fie înregistrate, în totalitate, în evidențele contabile și, în anumite cazuri, fără ca activitatea să fie autorizată în condițiile legii.
Prejudiciul parțial, stabilit până la acest moment, este de aproximativ 1 500 000 de lei.
În continuare, polițiștii, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, efectuează cercetări pentru administrarea probatoriului în cauza având ca obiect comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.