”Evadare” din carantină

0
766
Un bărbat din localitatea Ivești, județul Galați, domiciliat în zona unde a fost instituită carantina, a fost depistat de jandarmi în timp ce încerca să iasă din zonă printr-o lizieră situată la marginea localității. Persoana figura ca fiind infectată cu virusul SARS CoV-2 și izolată la domiciliu.
„Joi, 22 octombrie, la ora 14:50, patrula de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Ivești a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localității. În momentul în care a văzut echipajul de jandarmerie, conducătorul autoturismului a părăsit liziera și a intrat în localitate unde a fost oprit de către jandarmii aflați în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus”, precizează Jandarmeria Galați, într-un comunicat de presă.
În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci. Întrebat despre motivul pentru care intenționa să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieșirea în drumul național, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să își croiască drum cu ajutorul unei lopeți.
„Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înțeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării de domiciliu, iar el a negat și a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 și carantinat la domiciliu.
Persoana în cauză a fost condusă la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Cercetările sunt continuate de către poliție”, mai precizează Jandarmeria Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.