Europarlamentarul Dan Nica va supraveghea Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă la nivel european

0
834

Liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European Dan Nica a fost ales în grupul europarlamentar de supraveghere a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă. Grupul de lucru, creat prin decizia Conferinţei preşedinţilor de grupuri politice din PE, va exercita controlul asupra principalului instrument de ieşire din criză a UE.

„Vom monitoriza punerea în aplicare a Mecanismului ce totalizează 672,5 miliarde de euro, sub formă de subvenţii şi împrumuturi în condiţii avantajoase pentru statele membre, şi vom avea de două ori pe lună dialoguri de evaluare cu Comisia Europeană. Practic, prin acest grup de lucru se exercită controlul parlamentar asupra modului în care fondurile UE sunt  direcţionate de la Bruxelles către  statele membre. Priorităţile mele sunt repartiţia justă şi eficientă a banilor europeni pentru România şi verificarea implementării la nivel naţional a Planului de Redresare şi Rezilienţă”, a declarat eurodeputatul Dan Nica, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

El a precizat că grupul de lucru va analiza, de asemenea, viitoarele acte delegate şi de punere în aplicare ce vor fi emise în baza Regulamentului privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, conform sursei citate.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − eight =