Eurodeputatul PSD, Dan Nica: România ar putea primi încă 700 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru depășirea crizei energetice.

0
424
Plenary session - Common rules for the internal market for natural gas
Eurodeputatul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a fost numit raportor al Comisiei de Industrie, cercetare și energie din Parlamentul European pentru modificarea Regulamentului de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență pentru a include capitolele privind REPowerEU.
„Concret, e vorba de alocarea suplimentară de către Comisia Europeană a unui pachet total de 20 de miliarde de euro, prin Mecanismul de redresare și reziliență, din care României îi vor reveni circa 700 de milioane de euro. Aceste fonduri sunt menite să sprijine statele membre pentru a înlătura blocajele actuale din infrastructura gazelor naturale, pentru implementarea energiei din surse regenerabile și pentru îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor și a sectorului industrial. Insist pe nevoia urgentă ca și Guvernul României să demareze planurile în acest sens și să pregătească proiectele în domeniu, pentru a putea fi propuse în varianta modificată a PNRR”, a declarat Dan Nica.
Europarlamentarul PSD a precizat că acest pachet financiar, ce va fi adoptat de Parlamentul European în luna noiembrie, ca să intre în vigoare până la finele acestui an, va fi asigurat din sistemul de comercializare a certificatelor de emisii și va fi pus la dispoziția statelor membre sub formă de sprijin financiar nerambursabil.
Propunerea legislativă prevede că fiecare plan de redresare și reziliență trebuie să conțină un nou capitol REPowerEU, cu reforme și investiții specifice care să sprijine îmbunătățirea infrastructurii și a instalațiilor energetice. Între proiectele de interes comun în domeniul gazelor, care vor fi finalizate în următorii ani, se numără proiectele de stocare din Europa de Sud-Est (România, Grecia, Bulgaria), a menționat europarlamentarul Dan Nica.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + six =