Etapa eparhială a Concursului Naţional ”Biserica – familia românilor de pretutindeni”

0
496

Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat, joi, etapa eparhială a Concursului Naţional Catehetic”Biserica – familia românilor de pretutindeni”.

Concursul desfăşurat în contextul ”Anului omagial al pastoraţiei românilor din afara României”, a fost implementat în Arhiepiscopia Dunării de Jos, în cele opt protopopiate ale eparhiei, prin Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului învăţământ.

La Centrul eparhial din Galaţi,o comisie formată din consilierul eparhial din cadrul Sectorului cultural al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, directorul Aşezământului eparhial ”Sf. Vasile cel Mare”, inspectorul pentru disciplina Religie din judeţul Galaţi şi inspectorul eparhial din cadrul Biroului de cateheză şi activităţi cu tineretul a jurizat lucrările câştigătoare de la fiecare protoierie, desemnând ocupanţii primelor trei locuri pe eparhie, conform criteriilor din metodologia de concurs.

La acest concurs naţional, la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos au participat un număr de 821 de elevi din 43 degrupuri catehetice parohiale.

În continuare,în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial a avut loc o videoconferinţă online.

Întrunirea a fost prezidată de chiriarhul Dunării de Jos şi a reunit în faţa dispozitivelor electronice de comunicare copiii şi tinerii participanţi la programele catehetice parohiale din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, preoţii coordonatori ai programelor cu tinerii în parohii, precum şi inspectori şi profesori de religie.

Până la Praznicul Învierii Domnului, cei 821 de participanţi, împreună cu preoţii coordonatori vor primi diplome şi premii oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos prin parohiile implicate.

În cadrul videoconferinţei, cu mare bucurie, emoţie şi entruziasm au participat şi grupuri catehetice din diaspora, care au transmis aspecte din activităţile desfăşurate în cadrul parteneriatelor realizate prin acest concurs.

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + 19 =