Emoţii, în ring, pentru România – Ciobanu, Piţa, Steluţa Duţă, Lăcrămioara Perijoc

0
1138

Astăzi este a doua zi a celei de-a 43-a ediţii a  Competiţiei internaţionale de box Centura de Aur – Nicolae Linca, desfăşurată la Patinoarul Artificial din Galaţi. Pentru delegația României, emoțiile se accentuează astăzi căci urmează să urce în ring Nicușor Ciobanu (64 kg), Marin Pița (69 kg) și Bogdan Bota (91 kg), în prima gală (de la 15.00), în timp ce Steluța Duță, Claudia Nechita, Lăcrămioara Perijoc, Elisabeta Bâlcă și Cosma Cristina sunt programate să lupte în gala de seară (de la ora 19.00).

Potrivit Federaţiei Române de Box vineri, 28 septembrie, Paul Andrei Arădoaie va lupta pentru un loc în marea finală cu Fernandez Camacho (Spania), iar în cazul unei victorii cel mai probabil ar urma să lupte pentru aur cu irlandezul Joe Ward, unul dintre cei mai titrați pugiliști prezenți la această ediție a Golden Belt. Ward are un palmares impresionant, care cuprinde medalii la toate marile competiții – Campionate Europene, mondiale și Jocurile Olimpice. Ieri, în prima zi a competiţiei de box, Paul Andrei Arădoaie, campionul european U22 – 2017, a câștigat categoric întâlnirea cu reprezentantul Ungariei, Viktor Arpad, în limitele categoriei 81 kg.

Întreaga competiție este transmisă live și pe site-ul federației europene de box, EUBC, care acordă o atenție deosebită acestui turneu, pentru a analiza revenirea Golden Belt în rândul turneelor de cel mai înalt nivel mondial, începând chiar de anul viitor.

Reamintim, de ieri şi până sâmbătă, peste 100 de sportivi din 14 ţări participă la cea de-a 43-a ediţie a competiţiei internaţionale de box „Centura de Aur – Nicolae Linca”, eveniment pentru care Primăria Galaţi alocă peste 400.000 lei de la bugetul local.  ,,Acest turneu de renume este o formă prin care aducem un omagiu a ceea ce au însemnat Galaţiul şi Brăila în box. Sper ca prin organizarea acestui eveniment să stârnim din nou pofta gălăţenilor pentru acest sport. Mă bucur că mai bine de o sută de sportivi din 14 ţări de găsesc aici la Galaţi. Un turneu frumos care sunt sigur că va da un campion care ulterior, peste câţiva ani, va fi un nume în boxul mondial. Nu-mi rămâne decât să urez succes sportivilor şi tuturor celor care au pus umărul ca acest eveniment să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, la dechiderea oficială de ieri a competiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.