Elevii olimpici, premiați la inițiativa primarului

0
735

Elevii cu rezultate remarcabile la olimpiade în anul şcolar 2018-2019 și profesorii care i-au pregătit vor fi răsplătiți, pentru performanțele pe care le-au obținut, cu premii în bani, după ce, astăzi, la inițiativa primarului municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, consilierii locali, reuniți în ședință, au aprobat un proiect de hotărâre în acest scop.
Astfel, proiectul de hotărâre prevede acordarea de premii, în bani, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat gălățene care au obţinut performanţe deosebite la olimpiadele naţionale şi internaționale, organizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale, în anul şcolar 2018-2019, precum şi cadrelor didactice care i-au pregătit.
Potrivit Primăriei “premierea elevilor şi a cadrelor didactice se va face în bani, în cuantumuri egale, în funcţie de performanţa obţinută şi în limita bugetului aprobat. Pentru olimpiadele internaționale: premiul I – 6.000 de lei, premiul II – 3.900 de lei, premiul III – 3.630 de lei, premiul special – 2.640 de lei și mențiune – 2.640 de lei. Pentru olimpiadele naționale: premiul I – 2.200 de lei, premiul II – 1.540 de lei, premiul III – 1.100 de lei și mențiune – 660 de lei.
Elevii care au obținut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanță în parte. Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanță. În cazul performanțelor realizate de către elevii coordonați de un colectiv de cadre didactice, membrii respectivului colectiv primesc premii în bani cu valori egale. Valoarea cumulată a premiilor cadrelor didactice este în cuantum egal cu valoarea premiului primit de elevul pe care l-au îndrumat.
Astfel, municipalitatea îi va premia pe cei 100 de elevi din unitǎţile de învǎţǎmânt preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care, în anul şcolar 2018-2019, au avut performanţe notabile la olimpiadele naţionale și internaționale organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale unde certificarea premiilor și mențiunilor s-a făcut prin diplomă înregistrată, și pe cei 81 de profesori care i-au pregătit pe acești elevi. În total, este vorba despre suma 201.656 lei ce se va aloca în acest scop”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + sixteen =