Elevii de clasa a XI-a experimentează viața de student

0
810

Astăzi se deschide la Galați cea de-a VI-a ediție a proiectului educaţional „Universitate de vară pentru elevi – Galaţi Summer University”, eveniment organizat de Liga Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (LSG), în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Casa de Cultură a Studenților din Galați. Proiectul îşi propune să vină în întâmpinarea elevilor de clasa a XI-a, indecişi în privinţa facultăţii pe care o vor alege la finalul ciclului liceal. Totodată, „Universitatea de vară pentru elevi”, este organizată și cu sprijinul Ministerului Educației Naționale prin proiectul „ROMANIAN SECONDARY EDUCATION PROJECTR.O.S.E.” al cărui scop este reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la  creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Până pe 30 iulie, adică timp de două săptămâni, un număr 90 de elevi din toate colţurile ţării, vor avea posibilitatea de a vizita sălile de curs, laboratoarelor și spațiile de învățare ale facultăţilor din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, vor participa la workshop-uri şi activităţi sociale şi vor experimenta la propriu viaţa de student.

Universitatea Dunărea de Jos din Galați are 14 facultăți și școlarizează, anual 14.000 de studenți înscriși la diverse forme de învățământ cu licență – zi, la distanță sau fără frecvență. (foto-arhiva)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.