Elevii de 10 ai Galațiului, premiați de Guvern

0
923

Elevii care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat vor fi răsplătiți de către Guvern cu câte 3.000 de lei, în timp ce elevii care au obținut nota maximă pe linie la Evaluarea Națională vor primi câte 1.000 de lei, a hotărât Executivul, în ședința de miercuri seară.

Potrivit Biroului de Presă al Guvernului, de aceste stimulente vor beneficia în total 137 de absolvenți de liceu și 497 de absolvenți de clasa a VIII-a.

„Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, în Capitolul Politici în domeniul educației, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. Din categoria elevilor cu potențial deosebit fac parte și elevii care obțin media generală 10 la examenele naționale de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal”, au transmis reprezentanții Executivului.

Printre cei 634 de elevi din întreaga țară, care vor fi premiați de către Guvern, se numără și șase gălățeni. Este vorba despre Cătălina Mihaela Coman, Alina Cristea şi Anca Guţu, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” şi Adrian Valeriu Sandu, elev la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, care au încheiat examenul de bacalaureat cu 10 pe linie. Acestora li se adaugă Ella Ana-Maria Chiriac, de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” şi Andrei Iacob, de la Şcoala Gimnazială nr. 28 ”Mihai Eminescu”, care au obținut note de 10 la Evaluarea Naţională.

Cei șase elevi de 10 ai Galațiului au fost premiați, pe data de 17 iulie, și de către primarul Ionuț Pucheanu, cu flori, diplome şi câte un cec în valoare de 1.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.