Educația, o prioritate pentru Primărie. Proiecte de peste 82 de milioane de lei cu fonduri europene

0
911

În actualul exercițiu financiar, municipiul Galați are în curs de implementare trei proiecte pentru reabilitarea unităților de învățământ, iar 12 proiecte de infrastructură educațională se află într-un stadiu avansat de evaluare, valoarea totală a proiectelor fiind de 82.241.052 de lei, au anunțat, astăzi, reprezentanții Primăriei, la conferința de lansare a proiectului ”Anvelopare unități de învățământ – Școala gimnazială ”Iulia Hașdeu”.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.

Obiectivul general al proiectului Anvelopare unități de învățământ – Școala gimnazială ”Iulia Hașdeu” din municipiul Galați constă în scăderea consumului de energie primară la clădirile publice și scăderea producerii de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific proiectului vizează creșterea performanței energetice a imobilului în care funcționează Școala Gimnazială Iulia Hașdeu din municipiul Galați, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental, a sănătății celor 352 de elevi și îmbunătățirea calității actului educațional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire și scăderea sub 135 kW/m2an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a clădirii.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.910.142,72 lei cu TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 2.473.621,31 lei cu TVA.

Reabilitarea unității de învățământ, deja demarată, se va încheia anul viitor, atunci când școala va împlini 40 de ani de existență.

În prezent, se lucrează și la Școala nr. 3 și Școala nr. 22, grație unor finanțări europene câștigate de Primăria Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.