Ediție online a Concursului Național de Arte Vizuale ,,Nicolae Mantu”

0
401

Consiliul Județean Galați și Centrul Cultural Dunărea de Jos organizează prima ediție online a Concursului Național de Arte Vizuale ,,Nicolae Mantu” (pictură și grafică), un concurs care a ajuns la a paisprezecea ediție. Din păcate, noile condiții de organizare ne impun o ediție online.

Așadar, în perioada 14 – 23 aprilie 2021 așteptăm lucrările participanților  (secțiunea juniori și seniori) pe adresele de e-mail: scoaladeartegalati@yahoo.com,    office@ccdj.ro

Concursul se adresează, în special, elevilor şcolilor de arte şi meserii din ţară şi omagiază personalitatea celui care a fost NICOLAE MANTU – „pictor reprezentativ” al urbei noastre. Tema concursului în acest an este „AMINTIRI”.

Fiecare şcoală poate trimite în concurs lucrări a cel mult trei elevi, fiecare elev putând participa cu maximum patru lucrări la fiecare secţiune.

Se vor acorda premii la secţiunile pictură, grafică şi juniori.

Juriul va fi alcătuit din personalităţi cunoscute din domeniul artei şi culturii: Ioan Tudor, Liviu Nedelcu și Olimpia Ștefan. Jurizarea lucrărilor se va face în perioada 19 – 20 aprilie 2021. Concurenţii vor putea prezenta lucrări de pictură şi grafică, având dimensiuni cuprinse între 35 cm (latura mică) şi până la 80 cm (latura mare) sau 50/70 cm (detalii și regulament găsiți pe site-ul instituției noastre și pe pagina de facebook sau la sediul din Domnească 61).

Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere vor avea loc pe data de 23 aprilie 2021 în Sala Sergiu Dumitrescu din strada Domnească 61.

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 12 =