ECOTIC și Ecosal dau startul unei noi campanii de colectare a deșeurilor electrice! Gălățeni, veți fi premiați!

0
507

În perioada 1 – 30 aprilie 2023, gălățenii sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC, alături de partenerii săi – Primăria Municipiului Galați, Serviciul Public Ecosal Galați, Inspectoratul Școlar Județean Galați, Agenția de Mediu Galați și Apă Canal Galați SA – organizează o campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice  în municipiul Galați.

Conform studiului “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni”, dezvoltat de ECOTIC în 2022, 10,5% din echipamentele de mici dimensiuni analizate și care se află în casele românilor sunt păstrate chiar dacă sunt nefolosite sau stricate. Unul dintre principalele motive, invocat de 32% dintre respondenți, a fost necunoașterea modalităților de debarasare.

În acest context, ECOTIC, alături de partenerii săi, pune la dispoziția locuitorilor din Galați soluții de predare spre reciclare:

  • Predare la punctele municipale de colectare:
  • Punct Verde – Drumul Viilor, nr.1, de luni până sâmbată, între 8:00 – 16:00, duminica 8:00 – 12:00;
  • Strada Nufărului, nr 24 -26, de luni până vineri, între 6:00 – 14:00;
  • Statia de sortare Barbosi, in zilele până pana vineri, între 7:00 – 15:00;
  • Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase. Comanda de preluarea se va face telefonic la numărul de telefon 0236312282.

Pentru  a încuraja comportamentul responsabil, organizatorii oferă premii. Fiecare persoană care predă 15kg cumulate va primi un premiu instant.

„Ne dorim să aducem conceptul de colectare separată a deșeurilor reciclabile cât mai aproape de cetățeni. Prin intermediul acestei campanii, încurajăm locuitorii din aceste zone să predea în mod responsabil deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice, și, implicit, să protejeze mediul înconjuător”, declară Mirela Furtună, director Ecosal.

Detalile și regulamentul campaniei sunt disponibile pe www.ecotic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.