Ecosal continuă campania de informare cu privire la colectararea selectivă a deșeurilor. Reprezentanții serviciului public de salubrizare îi îndeamnă pe gălățeni să colecteze separat deșeurile întrucât doar un parteneriat între comunitate și autorități poate asigura și menține un oraș curat, dincolo de sarcinile de zi cu zi ale Ecosal. ”Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare”, subliniază reprezentanții Ecosal.
”Sprijinim cetățenii cu informații privind colectarea separată a deșeurilor iar pentru a preveni abandonul deșeurilor și sancționarea cetățenilor, Ecosal amintește că are în administrare două puncte de colectare gratuită a deșeurilor reciclabile (ambalaje plastic, hârtie/carton, sticlă, metal), deşeuri electrice şi electronice (aparate electrocasnice, becuri, neoane), deșeuri voluminoase, deșeuri vegetale rezultate din întreținerea grădinilor și deșeuri de moloz rezultate din amenajarea locuințelor în limita a 2 mc/an, destinate în exclusivitate persoanelor fizice!”, transmite conducerea Ecosal, care precizează că ”doar împreună putem avea un oraș curat”.
Punctele de colectare sunt situate după cum urmează:
- Micro 13B – strada Drumul Viilor nr. 1
- strada Etna nr. 29, unde pot fi predate
Câteva reguli privind acceptarea deșeurilor la punctele amintite:
- Pentru a putea fi depuse la centre, crengile trebuie să fie tăiate la o dimensiune nu mai mare de 50 cm şi legate în mănunchi, iar frunzele şi iarba trebuie să fie depozitate în saci.
- Deşeurile voluminoase de uz casnic, precum piesele de mobilier, trebuie demontate sau dezasamblate.
- Deşeurile din construcții provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară sau exterioară a acestora, care sunt acceptate: amestecuri de beton, cărămizi, țigle și obiecte sanitare ceramice. Acestea trebuie depozitate în saci rezistenţi precum cei de rafie. Deșeurile din construcții care se pot depune exclud cele precum polistiren, poliuretan, vată minerală şi bazaltică. Sacii care vor conține deșeurilor menționate anterior nu vor fi primiți de centre.
- Pentru depunerea deșeurilor este necesară prezentarea unui document de identitate în vederea verificării cantităților maxime lunare permise.
În cazul în care v-aţi renovat casa şi vreţi să transportaţi molozul, dar nu aveţi mijloc de transport, puteţi suna la unul dintre următoarele numere de telefon: 0236.312.282 şi 0374.927.292; mentionăm faptul că numerele sunt valabile şi în cazul în care vreţi să transportaţi la punctele verzi deşeuri electrice şi electrocasnice mari.
În cazul în care nu aveţi mijloace de transport ale deşeurilor inerte, Serviciul Public Ecosal poate veni să ridice molozul contra cost, fiind inclusă colectarea, transportul şi depozitarea, în cazul în care se depăşesc cei doi metri cubi gratuiţi.
Programul celor două puncte verzi este următorul:
- Punct verde Micro 13B – str. Drumul Viilor nr. 1, program: luni – sâmbătă ora 8.00 – 16.00, duminică: ora 8.00 – 12.00
- Punct verde Etna – str. Etna nr. 29, program: luni – vineri ora 8.00 – 16.00