Eclipsa totală de lună. Gălățenii sunt așteptați la cel mai important eveniment astronomic al anului

0
933

În această seară, va avea loc cel mai important eveniment astronomic al anului vizibil din România: eclipsă totală de Lună.  Va fi cea mai lungă eclipsă totală de Lună din secolul al XXI-lea, cu durata totalităţii de o oră şi 42 minute.

Observatorul Astronomic  din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii “Răsvan Angheluță” Galaţi, alături de Astroclubul “Călin Popovici”, organizează în această seară o serie de activităţi dedicate fenomenului astronomic.

Între orele 20.00 şi 21.30, în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, va fi organizată o conferinţă ştiinţifică despre Eclipsa totală de Lună. Începând cu ora 21.30 (până la ora 1.30), participanţii sunt așteptați pe terasa de observaţii astronomice a instituției, unde vor fi puse la dispoziţia publicului o serie de instrumente optice pentru observarea în bune condiții a fenomenului astronomic. Accesul publicului la eveniment se va face doar pe la poarta dinspre punctul trecere BAC, începând cu ora 19.30, taxa de intrare fiind 3 lei / persoană. Dacă vremea nu va fi favorabilă, observațiile astronomice vor fi anulate.

Potrivit Complexului Muzeal de Științele Naturii, Eclipsa totală de Lună din 27 iulie va avea loc în următoarele momente:

Momentul eclipsei                             Ora de vară

Intrarea Lunii în penumbră                  20h14m48s

Începutul eclipsei parţiale                    21h24m28s

Începutul eclipsei totale                      22h30m17s

Faza maximă                                       23h21m45s

Sfârşitul eclipsei totale                       00h13m14s

Sfârşitul eclipsei parţiale                      01h19m03s

Ieşirea Lunii din penumbră                  02h28m42s

Eclipsa mai poate fi observată din următoarele zone de pe glob: America de Sud, Oceanul Atlantic, Europa, Africa, Asia, Oceanul Indian şi Antarctica. Din România eclipsa va fi vizibilă în intregime, maximul eclipsei producându-se la ora 23 şi 21 minute (ora de vară). Tot pe 27 iulie 2018, planeta Marte se află la opoziţie, moment în care planeta se va observa toată noaptea în condiţii foarte bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.