După consultarea publică, lucrarea „Înaripat” va fi amplasată în Piațeta Florilor de Tei

0
491

Primăria municipiului Galați informează că, în urma sondajului realizat pe pagina oficială de Facebook, opera „Înaripat” a obținut cele mai multe aprecieri și urmează a fi amplasată în Piațeta Florilor de Tei.

Sondajul a avut peste 97.800 de vizualizări, iar opera „Înaripat” (autor George Sorin Purcaru) a primit 942 de aprecieri, opera „Transfigurare” (autor Laurențiu Mogoșanu) a avut 658 de aprecieri, iar opera „Rugă” (autor Ovidiu Nicolae Popa) a primit 206 aprecieri.

Primăria muncipiului Galați a lansat pe 5 martie 2021, pe pagina de Facebook, o consultare publică privind amplasarea unei opere de artă în Piațeta Florilor de Tei, care a devenit un loc plăcut de relaxare grație amenajării fostului teren viran de lângă Policlinica cu Plată de pe strada Domnească.

Astfel, gălățenii au fost invitați să aleagă una dintre cele trei lucrări realizate de artiști recunoscuți, apreciați și premiați, cu numeroase expoziții, atât în țară, cât și peste hotare. Lucrările au fost realizate în cadrul Taberei de sculptură în metal, ediția a VII-a, Galați, 8 iulie – 30 octombrie 2016.

Cele trei opere de artă au fost selectate dintr-un număr de opt donate de către Fundația Culturală „Nicolae Mantu”. Astfel, se are în vedere ca și celelalte opere de artă să fie amplasate pe viitor în alte locuri din oraș.

O lucrare de artă a fost amplasată deja în sensul giratoriu de la intarea în oraș dinspre Tecuci, tot în urma unei consultări publice, când gălățenii au ales lucrarea „Simbol”.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 4 =