Drum județean, modernizat cu fonduri europene

0
768
Lucrările de reabilitare și modernizare pe DJ 242 au ajuns la final. Este vorba de modernizarea a 30,7 kilometri de drum judeţean, cu fonduri europene în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală a investiţiei este de 74.758.835 de lei.
Au fost realizate lucrări pe ruta Folteşti – Măstăcani – Chiraftei – Fârţăneşti – Viile – Umbrăreşti – Târgu Bujor – Vârlezi.
“Unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene, care leagă DN 26 (Galați – Murgeni) de DN 24D (Galați – Bârlad), a fost modernizat complet pe toată lungimea lui. Este principala arteră de circulaţie folosită de conducătorii auto pentru a ajunge în oraşul Târgu Bujor. Este pentru prima oară de la realizarea acestui drum când se intervine cu lucrări ample de modernizare. S-a consolidat fundaţia drumului, au fost reabilitate nu mai puțin de 15 poduri, au fost înlocuite toate podețele de pe traseul drumului, s-au construit sisteme de colectare a apelor pluviale şi s-au amenajat piste de biciclete, staţii de autobuz şi trotuare. Mai mult, în zona cunoscută de conducătorii auto drept <Litera M>, s-au realizat ziduri de sprijin și sisteme cu geocelule pentru consolidarea terenului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
În cadrul acestei investiţii s-au realizat următoarele:
– 14 poduri reabilitate
– pod nou la Foltești
– 133 de podețe noi
– 878 de căi de acces
– trotuare în interiorul localităților – 26.201 mp
– piste de biciclete – 3,56 km
– sisteme de colectare a apelor pluviale
– ziduri de sprijin pentru consolidarea drumului
– geocelule pentru stabilitatea terenului
– opt stații pentru transportul public de persoane
– marcaje rutiere şi parapeţi de protecţie
– 805 indicatoare rutiere
– 23 treceri de pietoni semnalizate
– 10 stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice
“Această investiţie cu bani europeni a însemnat şi o infuzie de bani în economia locală. De-a lungul implementării acestui proiect au fost create locuri de muncă, iar indirect au avut beneficii şi furnizorii locali de materii prime”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
În acest moment, în judeţul Galaţi sunt în plin proces de modernizare alţi aproape 100 de kilometri de drum.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 19 =