Dragoș Horia Buhociu este noul arhitect-șef al Galațiului

0
3078

Tânărul arhitect, gălățean la origine, a renunțat la o carieră în mediul privat și academic în București pentru a schimba fața municipiului Galați, despre care spune că, în ciuda faptului că a ratat, de-a lungul timpului, foarte multe șanse, orașul va începe să se ridice.

„Nu am crezut că voi ajunge arhitect șef și mai ales la Galați, pentru că am avut o carieră în mediul privat și în paralel în mediul universitar. Administrația era o chestiune destul de îndepărtată, de cealaltă parte a baricadei. Evident, colaboram cu diverse autorităţi contractante (…) Este o provocare, pentru că la București lucram proiecte de nivel național, specifice unei capitale. Cred că la nivel local munca mea va fi mai ușor cuantificabilă, să am satisfacția unui lucru care se vede fizic, mai mult decât un proiect abstract”, a declarat noul arhitect-șef al Galațiului, într-o conferință de presă la care a participat alături de primarul Ionuț Pucheanu.

Dragoș Horia Buhociu a locuit aproximativ 17 ani în Galați. Tânărul arhitect a fost elev al Școlii nr. 28 și al reputatului Liceu „Vasile Alecsandri”. „M-am reîntors ca fiu al oraşului, din când în când, pentru diverse proiecte. Am fost întrebat la concurs ce cred despre dezvoltarea oraşului şi am răspuns ce vă voi spune și dumneavoastră – că Galaţiul a ratat destule şanse, dar cred că putem să inversăm trendul descrescător şi orașul va începe să urce, chiar dacă, aparent, nu sunt semne pentru asta sau sunt semne puține. Îmi doresc ca oraşul să arate bine, să fie atractiv, plăcut pentru locuitorii lui şi pentru cei care vin şi şi-ar dori să se stabilească aici”, a spus Dragoș Horia Buhociu.

La rândul său, primarul Ionuț Pucheanu a declarat că își dorește ca noul arhitect-șef al Galațiului să fie longeviv, în condițiile în care orașul a schimbat, din 1990 și până în prezent, peste 40 de oameni în această funcție.

„Suntem la un nou început. Am încredere deplină în capacitățile sale și sper ca orașul nostru să devină din ce în ce mai atractiv. Sper să facem o echipă bună, iar proiectele pe care le gândim pentru oraș să fie inovatoare și trainice”, a spus edilul-șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.