Două proiecte ale Universităţii Dunărea de Jos, finanţate de Agenţia Universitară a Francofoniei

0
792

Două proiecte ale Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi au fost selectate pentru finanţare în cadrul competiţiei internaţionale “Apel pentru proiecte internaţionale AUF COVID-19″, organizată de Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF).

Competiţia „Apel pentru proiecte internaţionale AUF COVID-19”, destinată cercetătorilor din toate cele 990 de universităţi, din 118 ţări, afiliate AUF la nivel mondial, a vizat finanţarea proiectelor de cercetare destinate unor acţiuni de reducere a impactului Pandemiei COVID-19.

La competiţie au participat peste 2.000 de propuneri de proiecte, înaintate de universităţile afiliate AUF. Dintre solicitările depuse au fost selectate spre finanţare doar 91, dintre care 16 din Europa. Din cele 16 proiecte europene, trei sunt proiecte româneşti, două aparţinând Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Primul proiect selectat este “Procedura alternativă – terapia cu ozon prin autohemoterapie majoră în lupta împotriva COVID-19 (OZO-Co-VIE)”, depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători şi specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”. Valoarea totală solicitată spre finanţare este de 40.000 euro.

Al doilea proiect, “Imprimarea 3D a dispozitivelor de protecţie împotriva virusului SARS-COV-2 (3D4Protect)”, a fost depus de un colectiv de cadre didactice din cadrul Centrului de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Colegiul Medicilor Galaţi. Valoarea totală solicitată spre finanţare este de 19.000 euro.

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × two =