Două noi proiecte de infrastructură rutieră în județul Galați

0
644

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Galați, au fost aprobate primele două proiecte de infrastructură care vor fi pregătite, elaborate și implementate împreună cu specialiștii de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în cadrul protocolului de colaborare semnat la sfârșitul anului 2021.

“Primul proiect la care vom lucra cu specialiștii de la CNAIR se referă la construirea unui drum nou în județul nostru, care să facă legătura între Drumul Expres Galați – Brăila, la care se lucrează în acest moment, și noua Variantă de Ocolire a Galațiului, care va lega Vama Giurgiulești de DN25 și la care urmează în scurt timp să fie emis ordinul de începere a lucrărilor. Acest drum va fi construit de la zero, va avea o lungime de aproximativ 8 kilometri și patru benzi de circulație.

Cel de-al doilea proiect se referă la modernizarea a aproximativ 40 de kilometri de pe DN25, între Galați și Tudor Vladimirescu, astfel încât traficul să se desfășoare pe patru benzi, ceea ce va presupune cel mai probabil realizarea de pasaje rutiere sau centuri ocolitoare pentru anumite localități, însă cu siguranță specialiștii vor decide care sunt cele mai bune soluții tehnice. Valoarea celor două investiții va fi stabilită după realizarea expertizelor și documentației tehnice de proiectare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În prima faza vor fi realizate documentațiile tehnico-economice, urmând ca proiectele să fie depuse spre finanțare cu fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.