Două misiuni de salvare animale pentru pompierii militari

0
1039

Pompierii militari gălăţeni au avut parte, duminică, de două misiuni de salvare animale în care au recuperat un pui de barză şi unul de pisică.

Pompierii s-au deplasat în localitatea Folteşti pentru a răspunde apelului făcut de un bărbat care a găsit un pui de barză căzut din cuib.
Până la ajungerea echipajului de pompieri în comună, puiul a fost hrănit şi ţinut la adăpost de un localnic. Un echipaj al societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice a întrerupt furnizarea curentului, iar salvatorii din autoscara mecanică s-au putut strecura printre firele de înaltă tensiune pentru a duce puiul înapoi în cuib alături barză şi de ceilalţi pui.

La puţin timp, pompierii au fost solicitaţi şi în municipiul Galaţi pentru a salva un pui de pisică prins între etajele superioare ale unui bloc din cartierul I.C. Frimu.

,,Puiul de pisică scâncea acolo de câteva zile, iar proprietara nu a reuşit să îl extragă dintre acoperişuri, aşa încât am fost nevoiţi să acţionăm cu autoscara pentru a-l aduce înapoi în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Dan Ionaşcu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.