Două medalii de aur și trei trofee obținute de UDJG la Concursul iCAN, în Canada

0
1000

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin colectivele de cercetători conduse de conf.univ.dr.ing. Ștefan Baltă și prof.dr. Kamel Earar, a câștigat la cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Invenții și Inovații (iCAN) desfășurat la Toronto, în Canada, două medalii de aur și trei trofee. Potrivit Biroului de Presă al Universității Dunărea de Jos, „procedura de obținere a membranelor polimerice pentru tratarea apelor uzate – invenție realizată de un colectiv alcătuit din Laurenția Geanina Tiron (Pintilie), Andrei Victor Sandu, Kamel Earar, Ioan Gabriel Sandu, Iulian Gabriel Bîrsan, Ion Sandu, sub coordonarea conf. univ. dr. ing. Ștefan Baltă, a primit din partea organizatorilor – Toronto International Society of Innovation & Advanced Skills (TISIAS), Medalia de Aur și titlul de Best Invention of Romania, iar din partea World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA) – Medalia și diploma Honor of Invention.
Cea de-a doua invenție, Pasta de dinți ecologică, realizată de Andrei Victor Sandu, Ion Sandu, Mădălina Matei și Forumul Inventatorilor Români, sub coordonarea prof. univ. dr. Kamel Earar a primit Medalia de Aur și titlul de Special Inventor. De asemenea, prof. dr. Kamel Earar a primit trofeul și diploma de excelență Creativity Promotion Award.
Nu este pentru prima dată când specialiștii de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați primesc recunoaștere la nivel internațional. De data aceasta, la Concursul internațional iCAN, încheiat pe 1 septembrie 2018, au fost recompensate cercetările profesorilor gălățeni în domeniul protecției mediului și al medicinei dentare, ceea ce dovedește că avem, la Dunărea de Jos, specialiști de top”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.