Două incendii puternice la Matca și Scânteiești

0
479

Sâmbătă, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati a fost anunțat la ora 10.30 despre un incendiu de locuință, in localitatea Matca.
S-au deplasat trei autospeciale de stingere si un echipaj SMURD de la Detasamentul de Pompieri Tecuci.
Proprietarul a încercat sa stingă locuinta singur, a suferit arsuri ușoare la membrele superioare și abia ulterior a anunțat pompierii. Cand au ajuns la locul evenimentului, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregii gospodării, precum și la capetele celor două solarii ale proprietarului, care au fost salvate de pompieri de la distrugere. Au ars insă locuinta de 80 mp si o anexă de 20 mp.
Cauza probabila de incendiu este coșul de fum necurățat.

Sâmbata noapte la ora 20.30, echipajele specializate de stingere din cadrul Detasamentului de pompieri Galati au fost solicitate in comuna Scânteiesti, pentru a lichida un incendiu izbucnit la o anexă gospodărescă.
Ajunse în scurt timp, cele două autospeciale de stingere si echipajul SMURD, au reușit să stingă incendjul cu operativitate, reușind sa împiedice raspandirea incendiului la gospodăria femeii, care suferise un atac de panică văzându-si casa în flăcări.
In urma producerii incendiului, au ars cca. 100 mp acoperis ai anexei, obiecte de uz casnic, electrocasnice, obiecte de mobilier, cereale, cherestea.
Din fericire nu au existat persoane rănite.
Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauza probabilă a incendiului, o sobă aflată în funcțiune, lăsată nesupravegheată sau supraîncălzită.

Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență generate de mijloacele de încălzire, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor reguli și măsuri de apărare împotriva incendiilor :

– Se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii sau nesupravegheate;

– Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;

– Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

– Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta, materiale combustibile;

– Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

– Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins;

– Cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.