Dotări cu bani europeni la Maternitatea „Buna Vestire”: Continuăm investițiile în sănătate

0
625

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat un contract de finanțare europeană de peste 150.000 de euro privind dotarea Maternității „Buna Vestire” cu echipamente și consumabile medicale în contextul COVID-19.

Proiectul cuprinde două etape: o primă etapă de rambursare a cheltuielilor efectuate în 2020 și o a doua etapă de achiziții echipamente și materiale sanitare în 2021.

În prima etapă, Primăria municipiului Galați a alocat, anul trecut, în cea mai mare proporție banii necesari pentru compartimentul ATI, având în vedere că unitatea medicală a fost desemnată de la începutul pandemiei „Maternitate suport COVID-19 – Pavilion”, acordând asistență medicală pacientelor confirmate sau suspecte COVID-19, cât și celor non-covid. Astfel, s-au achiziționat: două paturi ATI, cinci seringi automate (injectomate și injectomate PCA), monitor funcții vitale, aspirator mobil, astrup, container monobloc și consumabile medicale.

În etapa a doua, unitatea medicală va achiziționa următoarele echipamente: laringoscop, videolaringoscop, aparat dezinfecție aer, cardiotocograf, incubator, termometre digitale, sonde aspirație. Pe lista pentru consumabile medicale se regăsesc mănuși chirurgicale, halate, bonete, măști, combinezoane, ochelari protecție, cizme etc.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 154.792,55 euro, din care echipamentele medicale reprezintă 66.425,48 euro, iar consumabilele medicale 88.367,07 euro.

Continuăm investițiile în sănătate, astfel încât Maternitatea de la Galați să ofere cele mai bune servicii medicale. Prin departamentul de specialitate al Primăriei am ajutat echipa spitalului să depună cererea de finanțare și să realizeze toți pașii necesari semnării contractului. Mai mult, noi avem deja în implementare un proiect cu fonduri europene de 16 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea ambulatoriului, la care se adaugă și cel aflat în evaluare pentru reabilitare termică a trei pavilioane, în valoare de peste 8 milioane de lei. Totul pentru ca Maternitatea din Galați, una dintre cele mai vechi unități medicale din țară, să fie o unitate modernă la standarde europene”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Proiectul „Creșterea capacității de răspuns în timp util și eficient la criza COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Buna Vestire Galați și de gestionare a crizei sanitare cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală” se va încheia la data de 31.12.2021.

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Buna Vestire Galați a depus pentru finanțare proiectul „Creșterea capacității Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” Galați de gestionare a crizei sanitare COVID-19” cod SMIS 140712, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, Axa prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 – Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × one =