Dosar penal pentru încălcarea restricțiilor impuse de carantină

0
252

Două persoane din Ivești, domiciliate în cartierul unde este instituită carantina, au fost depistate de jandarmii din Galați, în timp ce încercau să treacă de filtrul forțelor de ordine. Persoanele figurau în evidențele DSP ca fiind infectate cu virusul SARS CoV-2, deci nu aveau voie să își părăsească nici locuința.

”Marți, 13 octombrie, la ora 19:35, echipajul de jandarmerie aflat în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjenii de Sus din comuna Ivești, a observat un autoturism care se deplasa  către punctul de ieșire din zona de carantină. Autoturismul a fost interceptat și oprit, iar în interiorul lui au fost identificate două persoane, bărbat (27 ani) și femeie (24 ani), ambii având domiciliul în zona carantinată.

Fiind întrebați despre motivul deplasării și direcția în care intenționează să meargă, cei doi au comunicat jandarmilor că solicită să iasă din zona de carantină pentru a merge la priveghiul unei rude. În momentul în care jandarmii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că cei doi figurează ca fiind infectați cu virusul SARS CoV-2 și carantinați la domiciliu”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Galați.

Persoanele au fost conduse la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele acestora a fost întocmit dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Cercetările sunt continuate de Poliție.

 

 

DISTRIBUITI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − twelve =