Dosar penal după ce un câine a fost împuşcat în gură de persoane necunoscute

0
844

Poliţiştii din oraşul Târgu Bujor au deschis un dosar penal pentru mai multe infracţiuni, după ce un câine a fost împuşcat în gură de nişte necunoscuţi.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, Gabriela Costin, poliţiştii s-au autosesizat în urma incidentului şi au început o anchetă pentru a identifica persoana sau persoanele care au comis fapta.

„La nivelul Poliţiei Oraşului Târgu Bujor a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rănire sau schingiuire a animalelor şi uz de armă fără drept”, a precizat Gabriela Costin.

Patrupedul, în vârstă de patru ani, se adăpostise în zona clădirii fostului tribunal din localitate şi era hrănit de o persoană care avea grija lui. Joi, câinele a fost împuşcat în gură de posesorul unei arme cu alice sau cu aer comprimat. Căţelul, în stare foarte gravă, a fost transportat la o clinică veterinară, unde va fi operat.

„S-a întâmplat în clădirea fostului tribunal din Târgu Bujor, unde l-a găsit persoana care îl hrănea. Este câinele tribunalului, are aproximativ patru ani şi acum este desfigurat. Este un miracol că a supravieţuit, după ce a fost împuşcat de două ori în gură. Medicii au stabilit că a fost împuşcat cu alice şi cu aer comprimat. Câinele este în stare gravă, va fi supus unei intervenţii chirurgicale complicate”, a declarat reprezentantul Asociaţiei ,,Help Lăbuş”, Corina Grigore.

Dacă va fi descoperit şi găsit vinovat, autorul faptei riscă până la doi ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.