Dorin Otrocol, numit prefect al judeţului Galaţi

0
1473

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Dan Chirică a condus, astăzi, la Prefectura judeţului Galaţi, ceremonia de înlocuire a prefectului Aurelian Panaitescu cu Dorin Otrocol. În cadrul ceremoniei,  ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu, a dat citire hotărârilor Guvernului privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect al judeţului Galaţi, de către Dorin Otrocol, respectiv aplicarea mobilităţii pentru Gabriel-Aurelian Panaitescu din funcţia publică de prefect al judeţului Galaţi în funcţia publică de inspector guvernamental.  După ce a depus jurământul de credinţă, noul prefect Dorin Otrocol a declarat că speră într-o colaborare excelentă cu directorii din serviciile deconcentrate pe care îi cunoaşte foarte bine, având în vedere că Dorin Otrocol a mai fost prefect  al judeţului Galaţi în perioada noiembrie 2013-octombrie 2016. “Am avut o colaborare execelentă cu toți colegii din serviciile deconcentrate, îi cunosc foarte bine pe toţi și pe domnul subprefect așa că nu văd de ce vor fi probleme. Sigur, am o singură temere pe care o știți, problema zăpezilor și vorbeam cu directorul de la Drumuri Naționale de DN24D, dar sperăm că toate vor fi în regulă, înțeleg că și la nivelul CJ Galaţi s-au semnat contracte până la sfârșitul anului, în rest să ne vedem sănătoși”, a spus Otrocol. Noul prefect a spus că va susține în continuare proiectul iniţiat de acesta în perioada 2013-2016 (pe când era tot prefect al judeţului Galaţi), cel de de punere în valoare a sitului arheologic Tirghina-Barboși. ”Pentru mine Tirighina este începutul formării poporului român și al limbii române și acolo ar trebui să acționăm, vorba aceea e primul mormânt creștinesc în zona Dunării de jos, de acolo ne tragem”, spus Otrocol.  Acesta a fost felicitat, pentru numire, de preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, care şi-a exprimat încrederea într-o bună colaborare, „aşa cum a fost şi colaborarea de data trecută, când aţi avut această funcţie”.

Reamintim, Dorin Otrocol a fost înlocuit, din funcţie, în octombrie 2016, cu prefectul Gabriel Aurelian Panaitescu, cel care a mai fost prefect al judeţului Galaţi în perioada mai 2008 – februarie 2009, iar în perioada 2012 – 2014 a avut funcţia de subprefect al judeţului Galaţi.

Dorin Otrocol are 63 ani, de profesie inginer, a fost prefect în perioada noiembrie 2013 – octombrie 2016, subprefect în 2004, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi în perioada 1992-1996 şi 2000-2003, din partea PSD. El a condus mai mulţi ani SC Drumuri şi Poduri Galaţi, dar şi Administraţia Fluvială a Dunării de Jos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.