Donație de rechizite pentru peste 4000 de copii

0
1717

Peste 4.000 de copii din Galați și Brăila au mers, în prima zi de școală, cu rechizite oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos. Astfel, la inițiativa arhiepiscopului Dunării de Jos, părintele Casian, în ultimele săptămâni s-a desfășurat programul social-filantropic ”Hristos în școală”. Prin intermediul programului, dedicat copiilor ce provin din familii defavorizate şi marginalizate social, s-au achiziționat 3.856 de ghiozdane, echipate cu toate rechizitele școlare necesare începerii noului an școlar. Cei aproximativ 4.000 de copii beneficiari au primit rechizitele, duminică, după Sfânta Liturghie, cadourile fiind împărțite de preoți și voluntari, care, în afară de rechizitele distribuite prin Centrul Eparhial, au împărțit și alte rechizite, achiziționate cu eforturi financiare proprii. Același lucru s-a întâmplat și la Biserica “Sf. Ana”, unde, duminică, după săvârșirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți și diaconi, 23 de elevi din această parohie au primit din partea bisericii ghiozdane și rechizite școlare, iar credincioșii prezenți 700 de pachete cu alimente.

La aceeași biserică, sâmbătă, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a oficiat Vecernia cu Litie şi Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, la eveniment participând foarte mulţi copii și credincioşi din parohie. Potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei, „după slujbă, Părintele Arhiepiscop a mers în mijlocul tinerilor și copiilor participanţi la programele catehetice ale Bisericii și a vizitat atelierele de creaţie şi expoziţia cu realizările copiilor, adresând un cuvânt de apreciere atât pentru slujitorii jertfelnici ai acestei parohii care desfășoară activități cu specific tradițional, cât și copiilor care participă cu drag și entuziasm la ele. ”Aici sunt toate elementele care compun un crâmpei din viața pe care au trăit-o cei mai în vârstă lângă bunicii lor, datorită inițiativei deosebit de importante a preoților, în frunte cu părintele Ion Jalbă, cu Consiliul și Comitetul parohial și cu instructorii de educație parohiali. Avem aici 100 de trepte ale tradiției sănătoase către spectrul frumos și luminos al anului închinat unității de credință în casa creștinului și a românului, ca din casele lor, această unitate a credinței să se manifeste pe tricolorul ce mândru flutură asupra întinsului patriei noastre binecuvântate de Dumnezeu în Anul Centenar”, a spus ierarhul”.

Și alte ONG-uri din Galați au desfășurat în această perioadă campanii de donații pentru achiziția de rechizite școlare destinate copiilor care provin din familii fără posibilități materiale. Printre ONG-uri se află și Asociația pentru Cetățenie Culturală  care deja a reușit să asigure rechizite pentru sute de copii dar care încă mai primește donații, toată săptămâna, la Căsuta Ștrumfilor, situată în Galați, pe strada Oradea nr.1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.